Моята цел е да създам движение, което да влезе в парламента и да не бъде патерица на нито една политическа сила. Това заяви журналистът Николай Бареков.

Бареков смята, че трите основни политически сили в страната БСП, ГЕРБ и ДПС са "натрупали неколкократни провали" в управлението и са основните виновници за безпрецедентната криза и разделение на обществото. Журналистът заяви, че колкото по-бързо тези три партии се разберат за предсрочни избори, толкова по-добре.

"Искам да ги извадя от управлението и да ги сложа в дълбока опозиция", обеща той.

Бареков заяви, че политолозите и юристите са най-компетентните хора и по тази причина той ще ги привлече такива специалисти в своето движение. "Влизайки в парламента те не трябва да късат връзката с хората. Да не забравят, че България не е само жълтите павета", добави той.

Бареков смята, че най-рано през ноември и декември ще има повече яснота около създаваното от него политическо движение. То ще се различава от всички политически сили до момента, защото няма да бъде "лидерско" - изграждано около един политик, а ще тръгне "от долу". Бареков обеща и да не се сърди на социолозите, ако не фигурира в техните допитвания.

Той подчерта, че в настоящия момент в страната няма истински коректив на властта, защото "ГЕРБ е създадена да консумира властта, а не да бъде опозиция". Бареков коментира и "срамното поведение" на партията на Бойко Борисов, които искат да им се задават само удобни въпроси и отказват да се явяват във всички медии.