Младеж на около 20 години бе открит да живее отшелнически в землянка в планината Алтай (Русия), съобщава "Интерфакс" по информация на местната прокуратура. Нареченият "Маугли" е намерен в гората от жители на град Белокуриха.Той макар и трудно казал, че е роден през 1993 г. в село Кайтанак, Уст-Коксински район. Това му били казали родителите, с който живял през цялото време в гората. Името на младежа не се знае. Ясно е, че той няма образование и никакви обществени навици.

През 2013 г. оставали детето си само и тръгнали, в неизвестна посока. Намереният млад мъж няма никакви документи. В момента той продължава да живее в гората. Там се подготвя за зимата и се запасява с дърва. Прокуратурата се е обърнала към съда да разпореди да се издадат документи на отшелника и да защитят правата му.

"Ако съдът изпълни нашите искания и му издаде документи тогава младежът може да бъде социализиран и обезателно ще му помогнем", казват от прокуратурата на Алтайския район.

През 2011 г. широко се огласи историята на юноша, който се появи в Берлин и заяви, че от много години живее с баща си гората. Той бе настанен в подходящо учреждение и започна разследване. То не откри никакви следи от момчето и баща му в гората. По-късно стана ясно, че момчето е измислило историята. Той бил холандец на име Робин ван Хелсюм, който е избягал от вкъщи.