Застреляният снощи пред дома си в Своге е 34-годишният Красимир Гочев-Шмид, а на приятелят му Красимир Цанов-Будин, както бе съобщено по първоначални данни минути след стрелбата. Това съобщиха от МВР.
Преди месец Красимир Гочев – Шмид даде интервю за TV 7, в което разкрива, че е бил поръчан от Любо Къдравия, а убийството му трябвало да се изпълни от грузинец. "Човекът дойде при мен и си призна, разказа ми как са му дали моя снимка и какво са искали от него", разказва преди около месец Красимир Гочев и добавя, че изкарвам по 250 000 лева на година от дърводобива и износа на дървесина. Той отхвърли категорично твърденията, че се занимава с дрога.

Шмид и приятелят му Красимир Цанов-Будин са обявени за врагове на соченият за лидер на бандата за мокри поръчки "Килърите 4" Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродски.  Красимир Гочев се спряга и като един от основните играчи на наркопазара в столичните квартали "Люлин", "Надежда", както и в градовете Своге и Костинброд. Защитени свидетели, приближени до Йоско Костинбродския твърдят, че Шмид заедно с Будин се опитвали да наложат контрол върху продажбата на дрога в тези райони, които се държат от Йосифов и компания.

След разстрела на Шмид снощи, очевидец разказа пред TV7, че наскоро Шмид е бил предупреден за готвено срещу него покушение. По думите на свидетеля за главата на Гочев е платена сума над 150 000 лв.

През нощта пътищата, които излизат от Своге са били блокирани, а колите проверявани.