В днешно време трудно можем да си представим света без технологии. Именно затова и повечето хора очакват в бъдеще животът им все повече да се улеснява от нови интересни изобретения. Това показва специална анкета, направена сред британците, пише Daily Mail.

И все пак, лидерското място в класацията с най-желаното изобретение за следващите 100 години е хапче, което лекува всички болести. Това са надеждите на две трети от анкетираните, колкото и нереалистично да звучи. Следващите предпочитания са свързани с технологични придобивки, които са на границата с научната фантастика.

Хората са категорични, че изобщо няма да им липсва домакинската работа, ако имат възможност да прехвърлят домашните си задължения на някой робот. Такива мераци имат някъде около 2% от хората. Един на всеки пети обаче смело заявява, че би се отказал от компютъра, телевизора или слушалките си, за сметка на някакви иновации, свързани със здравето. Една пета от анкетираните се надяват някой ден да бъде измислен лек за плешивост.

Любителите на автомобилите пък мечтаят за автопилот във возилата си, за което вече се правят опити. Подобни системи тестват Google и BMW.

Най-големите изобретения на миналия век пък категорично са интернет и имейла. Следват безкръвната хирургия и пейсмейкърите, както и телевизията и мобилните телефони.