Нелегални цигари, продавани през терасата, и такива, скрити в косачка за трева, установиха през изминалата седмица митнически служители от отдел „Митническо разследване и разузнаване” към Митница Пловдив.
Наблюдението на два съмнителни частни имота завърши със задържането на 786 кутии цигари без бандерол и образуването на две досъдебни производства .
В първия – апартамент в Пловдив, собственикът е извършвал продажба на цигари без бандерол през терасата. Извършеното със съдебно разпореждане претърсване на имота е установило богат асортимент цигари от марките LM, Eva, Torro, Velvet и други марки, всички без бандерол. Част от цигарите били в шкафовете в кухнята, а други в избено помещение.
В двора на втория имот в с. Дъбене митничарите откриват 160 кутии нелегални цигари в косачка за трева. Цигарите са от марките Torro и Corsair, а собственикът им обяснил, че са за лична употреба.
Междувременно при съвместни проверки служители на Митническо бюро Плевен и полицейски служители на сектор ПИП - ОД на МВР Плевен в с. Петърница, обл. Плевен, са открити общо 1859 кутии цигари без валиден акцизен бандерол и 154 литра наливен етилов алкохол. Тютюневите изделия са намерени в два частни имота и са от марките Merilyn slims, King Blue, BestMan, Eva slims, Corsair, Diva Luxurious slims. Образувани са две дознания по описа на Митница Свищов.