Истински екшън се разиграл тази сутрин около 6 часа в центъра на Силистра, разказаха свидетели, събудени от шума, съобщава Булфото. Според тях маскирани и въоръжени командоси блокирали района около блок „Акация”, влезли в един от входовете и разбили врата на апартамент.
Никой не видял дали извеждат арестуван, нито пък станало ясно кои са атакуващите хора. На паркинга на блока бил претърсен лек автомобил.

Няма потвърдена информация случката в Силистра дали има връзка с обявената днес от зам.-прокурора Борислав Сарафов специализирана международна операция "Лион". Прокурорът съобщи, че във Варна, Разград и Силистра са били проверени 29 адреса и арестувани 10 човека.

На адресите са били намерени две работилници за скимираща техника. В помещенията спецполицаите са намерили скимиращи устройства, вече готови клонирани кредитни карти, подготвени празни пластики, голямо количество пари в кеш и документи, които удостоверяват теглене на пари.

Сумите са били „щипвани” от банкови устройства в Малайзия, Филипините и Индонезия. Бандитите са предполагали, че трансферите по този начин ще са по-трудни за проследяване. Картите са били собственост на хора от Евросъюза и САЩ. От полицията в Силистра не знаеха нищо за акцията, нито какво се е случило в блок "Акация" в града.