Ортопеди от Университетска болница ще оперират двата крака на Катерина Матеева, премазана при катастрофата на Герджика в Пловдив. Става дума за фрактури на бедрените кости, не е ясно колко дълго ще продължи операцията, казаха от болницата, цитирани от "Марица".
Състоянието на момичето е стабилизирано. Отхвърлени са съмненията за счупени черепни частици, каквито е имало след скенера.

В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, където е Катя, има достатъчно запаси от кръв. Лекарите обаче приветстват акцията за кръводаряване, тъй като от това винаги има нужда.

Съучениците на пострадалата са били готови да дадат кръв за приятелката си, но тъй като са непълнолетни, учителите от Езиковата гимназия "Иван Вазов" са станали кръводарители. Две от съученичките на Катя успели да разговарят с нея, само секунди, след като е била пометена от возилото, шофирано от гъркът Боскос, съобщи Нова телевизия. Момичетата разказаха, че приятелката им е била в съзнание след удара, разбирала е какво се случва и е изпитвала страшна болка. "Тя говореше, каза, че всичко се е случило за части от секундата, опитваше се, но не можеше да стане. Краката на Катя просто бяха в ужасно състояние", разказваха съученичките на момичето.