Най-добрият български тенисист Григор Димитров попадна в челната петица на престижна класация. В проучване на SportsPro със съдействието на "Eurosport", българинът е пети сред спортистите с най-голям пазарен потенциал. Той е единственото ново лице в топ 10 на подреждането и изпреварва утвърдени имена от редица спортове.

"Природният потенциал на Димитров му позволява да демонстрира много приятен за окото стил на корта. Той е чудесно момче, атрактивен е на корта и има всичко нужно да привлича интереса на зрителите. Очакванията към него са големи, тъй като той притежава нещо специално. Само на 23 години е, но има всичко нужно да бъде №1 в света," анализира Педро Гарсия от "Eurosport".

"Млад, талантлив и добре изглеждащ в спорт със световна популярност, който търси нова звезда, която да блести дълго - Григор Димитров притежава всичко необходимо да стане мечтата за маркетолозите на големите марки- , коментира SportsPro. - Точно сега той е на крачка от Топ 10, но от дълго време е сочен като един от най-големите таланти за бъдещето. Титлите му в Акапулко и Букурещ тази година са едва втората и третата за него. Ясно е, че Димитров вече е класен играч, а и е много приятен извън корта".

Григор изпревари тенис легенди като Новак Джокович, който е №15 в класацията, и Анди Мъри, поставен под №21. Първи в подреждането е пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън, следван от индийския състезател по крикет Вират Кохли, Робърт Грифин Трети (американски футбол) и Кристиано Роналдо.