Прехвърлят ни собствеността директно в КАТ.
Покупко-продажбата на автомобил да става директно в КАТ без задължителния сега договор пред нотариус. Такава промяна в Закона за движение по пътищата искат от Пътна полиция, пише "Телеграф".
Идеята е продавачът и купувачът да заверяват сделката си дирекстно в КАТ, без да губят време и пари, ходейки първо при нотариус.

Сега собствеността се прехвърля в нотариално производство, чрез писмен договор с нотариална заверка на подписа. Преценихме, че няма смисъл от допълнително утежняване на процеса, уточниха от Пътна полиция.

Предложението вече е било обсъдено на експертно ниво от специалистите в КАТи този петък ще бъде изпратено на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той ще трябва да прецени дали предложението за промяна е уместно.

Експертите ще настояват и за други промени, например , вдигане на глобите за превишена скорост почти двойно. Те искат в града за превишение от 11 до 20 км в час глобата да е не 50, а 100 лева. Пътните полицаи настояват и зайците да карат само с придружител, а позволените промили за тях да са 0,2.