Бар в канадския град Доусън търси необичаен донор - някой, готов да пожертва палеца на крака си.

Палецът е нужен за специалните коктейли "Sourtoe" ("Кисел палец"), патент на заведението. До неотдавна те били правени с "настойка" от поставен във формалин човешки палец, но някой си Джош от Ню Орлийнз изпил всичкия формалин, като глътнал и палеца вътре.

Клиентът сторил това в състояние на силно алкохолно опиянение. Заради простъпката си Джош бил глобен 500 долара. Цената на един "Кисел палец" е 10 долара, но проблемът е, че след злодеянието на Джош липсва оригиналната съставка за забъркването на коктейла.

Лошият Джош обаче далеч не е първият, глътнал ценния палец-ингредиент. Най първият палец, от чиято "настойка" в бара започнали да правят коктейли, се появил през 1973 г. Оттогава досега заради злодеи като Джош в бара са сменили няколко палци.

От бара не разкриват откъде се снабдяват с палците, а само това, че когато не се използват, се държат в сол. Палците не се дезинфекцират, тъй като алкохолът, просмукал се в тях, убива всички бактерии. Тъкмо това обстоятелство прави коктейла "Кисел палец" уникален.

От известно време насам обаче заведението е в траур, защото палец няма и няма. Управата разчита да се яви някой доброволец, готов да жертва палеца на единия си крак. Ако ви се намира случайно един палец в повече, обадете се.