Уникален екшън, с елементи на комедия, сътвориха привърженици на "Ботев" (Пловдив) на връщане от мача на България срещу Италия в Палермо, загубен от нашите с 0:1. На борда на ферибота от Бари до Игуменица нагла крадла свила портфейла на красива, но разсеяна фенка. Тогава и без това ядосаните от нещастната загуба в Сицилия запалянковци буквално побеснели. Те преобърнали всеки сантиметър от корабчето. В резултат на това намерили професионалната джебчийка. Оказало се, че тя е ромка от Видинско, съобщава "Стандарт". Последвала саморазправа.

Напрежението стигнало връхната си точка, когато трима от феновете на "канарчетата" нарамили крадлата и понечили за назидание да я хвърлят в бурното море. Тогава на помощ на жената се притекли от екипажа на ферибота. Вдигналите адреналина до небесата футболни запалянковци скочили и на персонала.

Очевидци на патакламата споделят, че екипажът отнесъл доста тупаници от ботевистите. Морското меле приключило, едва когато в ролята на "сини каски" влезли пасажери-тираджии. Обстановката на борда била на път да се успокои и защото задигнатият портфейл все пак бил открит. Щом узнали, че от него липсват парите, "жълто-черните" привърженици отново вдигнали скандал. Финал на екшъна не сложило и пристигането на ферибота в Игуменица. В крайна сметка фенката на "Ботев" останала без 500 евро, но поне документите й били налице.