Да се върне смъртното наказание, поиска пред Нова ТВ майката на убитата 8-годишна Александра от Поморие на 40-я ден от зловещото убийство.
Евелина Великова смята, че трябва да има жестоки наказания за хора, които посягат на детски живот. Евелина обяснява, че денонощно се опитва да си обясни изключителната жестокост към дъщеря й от страна на Атанаска Георгиева, която е задържана за убийството.

8-годишната Александра бе жестоко убита в началото на април. Първокласничката изчезна преди 41 дни на път от училище към дома. 26 часа след това стана ясно, че детето е убито от наемателката на апартамент в същия вход, в който живее Атанаска Георгиева.
Майката на Алекс остана далеч от медиите дълго време - време, в което все повече подкрепя постове в социалната мрежа, призоваващи към референдум за връщане на смъртното наказание.

Тя не желае да коментира разследването, което все още не е приключило. За да бъдат избегнати подобни случаи, в бъдеще почернената майка обмисля възможността опазване живота на българските деца да стане нейна кауза.

От прокуратурата в Бургас обясниха, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза на задържаната за жестокото убийство Атанаска Георгиева. Експертното мнение трябва да даде отговор дали жената е вменяема и може ли да отговаря ли за действията си в началото на април.