Не виждам причини и аргументи за предсрочни избори, не ме е страх от тях, категоричен бе пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Според него протестите са организирани основно от партиите, останали извън парламента.

"Ние живеем в ненормална обстановка, работим в истерична обстановка, предизвикана от загубилите властта гербаджии, които просто се разболяха от този факт. Аз го виждам г-н Борисов като малко дете, на което са му взели играчката, непрекъснато хленчи. Тези, които са против кабинета, би трябвало да видят дали той наистина ще направи нещо и тогава да кажат: "Долу, оставка!", призова националистът.

Той обясни, че подкрепата за кабинета от страна на "Атака" е "историческият ход", чиято цел е да спре връщането на власт на ГЕРБ, и историята ще го оцени подобаващо.

"Може някакви мимолетни щети да има сега заради истерията, която се създава в пространството, но съм убеден, че историята ще го оцени... Няма цена, няма пазарлък – има държавническа преценка", настоя той.

Според него, ако е имало задкулисие при управляващите и при подкрепящите го партии, то вероятно Делян Пеевски е щял да си стане шеф на ДАНС.

"Тогава нямаше да има значение кой какво мнение има, кой протестира и кой не. Виждаме, че управляващите се съобразяват с някакви обществени настроения, макар че те не са на целия народ, а на определени групи", допълни той.

"Ако видя, че това правителство прави ходове, несъвместими с българския национален интерес, както стана с ГЕРБ, ще оттегля подкрепата си. Това е принципното и последователно поведение на "Атака", категоричен бе Сидеров.

По думите му в плана "Орешарски" има добри идеи: "В основната си част са творчески, прекопирани от плана "Сидеров", в което няма лошо, само че нашата критика е доколко ще има решителност премиерът например да посегне на монополите. Истинските протести през февруари бяха срещу монополите, за цените на тока. Тези монополи не са пипнати. На тях трябва да им бъдат отнети лицензите. Това може да го направи правителството, ако иска и има решителност и, разбира се, ако има малко по-нормална обстановка да действа".

За НФСБ Сидеров каза, че това е партия, създадена и финансирана от ГЕРБ.

"Тя има за цел да бъде патерица на ГЕРБ, само че този план не успя", подчерта той и добави, че не се влияе от социологическите проучвания, които сега отреждат на партията му място извън парламента.

Лидерът на "Атака" смята още, че трябва да се прояви отговорност за това какво трябва да се направи сега, защото предстоят военни удари по Сирия.

"Внесохме проекторешение, в което България да вземе позиция на неутралитет. Това проекторешение до момента се бави. Аз съм разтревожен от това поведение на БСП, които бавят едно важно решение. Те чакат решението на американския конгрес. Защото трябва да се чака решението на американския конгрес, за да заяви България, че не иска по никакъв начин да участва, нито да подпомага с каквото и да било удари срещу Сирия. Това не трябва да се случи. Ние сме категорично против такава намеса. Тази позиция трябва да се чуе и от премиера, и от президента, и от политическите лидери", настоя Сидеров.

Според него категорично президентът трябва да свика КСНС, дори е закъснял, особено след "изключително тревожнота" му изказване, че е "за" удари по Сирия.

Сидеров смята, че заради тези си думи президентът заслужава да бъде задвижена процедура по импийчмънт.

"Наистина трябва да има предсрочни избори, но за президент", завърши Волен Сидеров.