На 20 май в Съдебната палата главният прокурор Сотир Цацаров ще даде пресконференция за резултатите от проверката за спазването и прилагането на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ).

Проверката беше разпоредена от главния прокурор на 18 март и приключи на 25 април. На пресконференцията ще бъдат представени обобщени данни от резултатите, изискани от Областните дирекции на МВР и районните полицейски управления. Проверени са всички лица, на които са издадени разрешения за притежание и носене на огнестрелни оръжия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверени са действащите срокове на разрешителните, наличието на огнестрелни оръжия и боеприпаси с изтекъл срок за съхранение и спазването на служебните задължения от страна на службите КОС в цялата страна.

БГНЕС припомня, че на 14 март Петко Петков от Лясковец стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години той тормозел децата от близкото училище. Барикадиралият се в дома си мъж уби един от спецполицаите и рани още трима.