Военният хеликоптер със специални топлинни сензори не е засякъл момчетата, изчезнали в Джендема. Трети ден няма следа от Виктор, Христо и Веселин. Днес основно е претърсен южния склон. Северният не е обследван, тъй като е имало гъста мъгла, съобщи спасителят Иван Драгошинов.
Едната група вече е слязла на „Паниците”, другата продължава да търси. От сутринта спасителят Николай Йотов от Сопот е прелетял многократно с парапланер над района, където се предполага, че са 20-годишните студенти. Другият вертолет, по-малкият е летял много ниско, но също нищо не е засякъл.

Днес се очакваше момчетата да се появят на открито, да запалят огън, да дадат знак, да бъдат засечени от инфрачервеното топлинно съоръжение на военния вертолет или да бъдат видени от мотопланеристите. Това не е станало. Може да са се ударили, да са с изкълчен крак, да не могат да се движат и да са в някой заслон или пещера, изразиха надежда от отряда за издирване. Ако са на закрито обаче няма как да ги засечем, коментираха спасителите. Акцията ще продължи до свечеряване.