Районният съд в Мездра постанови 1 000 лв. глоба за мъж, подал неверен сигнал на спешния телефон 112, съобщи „Конкурент“. Делото срещу подсъдимия бе разгледано преди дни в железничарския град. Магистратите го признаха за виновен в това, че през октомври около 4 часа е подал фалшив сигнал от мобилния си телефон. На диспечерите на телефон 112 той обяснил, че е пред местна дискотека и непознати са му нанесли побой. Мъжът казал, че иска полиция да дойде на място и да го закара до вкъщи. Оказало се, че съобщението е недействително и че побой не е имало.
Според запознати обаждане на 112, за да поискаш патрулка да те закара до вкъщи е недопустимо и също би могло да се счита като нарушение на закона.

Съдът наложи административна глоба в размер на 1 000 лв., които мъжът да плати в полза на държавата. Подсъдимият е безработен и не е осъждан до момента. Има средно образование. 

Най-вероятно сигналът е подаден след почерпка в нощно заведение. Глобата може да се обжалва в 15-дневен срок пред окръжния съд във Враца.