Съжалявам, че толкова много малко хора гласуваха на последните предсрочни парламентарни избори. Колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се управлява. Това заяви в интервю за бТВ бившият министър-председател /2001-2005/ и последен български монарх /1943-1946/ Симеон Сакскобургготски.

Той се въздържа да дава политически оценки на настоящото управление. "Не обичам да давам оценки. Най-важно е името на България. Да има спокойствие и да се работи, за да се справяме с проблемите, които ни засягат", заяви бившият министър-председател.

"Бил съм премиер. Знам какво е. Лесно е да се критикува, но трудно е да се управлява", каза Симеон Сакскобургготски и подчерта, че "резултатите от едно управление са важни, а не детайлите". Според него настоящото управление реагира на събитията.

Попитан дали е необходимо провеждането на предсрочни избори, Симеон Сакскобургготски отговори: Представете си, че след протестите сегашното правителство подаде оставка. Идват нови избори, съставя се правителство, което не се харесва на друга част от хората.

Той отбеляза, че погледнато от чужбина честата смяна на властта в България не е позитивен сигнал.

"Като ни наблюдават от чужбина и видят още едно правителство, което не си приключва мандата след това на премиера Бойко Борисов, няма да се отчете като нещо много положително", заяви Симеон Сакскобургготски.