Шофьор на ТИР-прицеп заспа, изпусна завой, преобърна се и прегради като бент река Глазне край разложкото село Баня.

Пътният инцидент, при който водачът не пострада, стана в 4.30 часа тази сутрин на пътя Якоруда - Разлог. Завоите в дефилето между жп-гара Генерал Ковачев и село Баня "успали" 32-годишния Д.С., водач на товарен автомобил "Скания" с пловдивска регистрация.

На последния десен завой преди село Баня той заспива, ТИР-ът продължава напред, спуска се по ската и се преобръща на лявата си страна в река Глазне. Прицепът е преградил като с бент реката, чийто води едва-едва текат по това време заради сушата. Водачът излязъл невредим, обадил се за автопроизшествието, казвайки, че няма нужда от медицинска помощ.

"Скания"-та изпълнява курс от Пловдив за Разлог, натоварена е с нарязани и нацепени дърва за огрев. При преобръщането част от тях са се разпилели в реката през разкъсаното платнище на товарния автомобил. Преграждайки реката, автомобилът пушеше, което е от изливаща се на отсрещния бряг в реката отходна тръба от минералния плаж в село Баня.

"Задрямал съм", обясни шофьорът, който в 7.30 часа нервно крачеше по пътя, очаквайки помощ за изтеглянето на тежкотоварният камион от реката. На пътя преди да падне в реката имаше 5-6 метра спирачен път. Усетил се е, че пада в реката, но вече е било късно да овладее ТИР-а.