40-годишният Николай С. от Пловдив е в ареста за 24 часа. Вчера пред мол „Пловдив” в областния град той се скарал с непознат мъж и компания. Причината за скандала не е ясна, но агресивният Николай извадил газов пистолет, започнал да го размахва, да псува опонентите си и да плаши, че ще ги гръмне.
Скандалът поутихнал, но в търговския комплекс Николай отново засякъл хората, с които се изпокарал. При опит да извади от джоба си пистолета срещу тях, той произвел неволен изстрел и втрещил посетителите в магазина.

В крайна сметка Николай се е самопрострелял леко. Оказана му е медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Въпреки, че за притежание на газов пистолет не се изисква разрешително, неговият притежател е длъжен да съобщи в полицията, че го е закупил. От там трябва да му издадат удостоверение и така пистолета да стане законно притежаван. Николай не е направил това. Повдигнато му е обвинение за хулиганска проява.

Мъжът не е бил пиян или дрогиран. Назначена му е психиатрична експертиза, за да се установи има ли психически проблеми. До момента Николай няма криминални прояви и не е регистриран в полицията.