Софийски градски съд заседава по делото срещу Алексей Петров и други обвиняеми. Представителите на Темида разпитаха обвиняемия при закрити врати. От заседателната зала бяха помолени да излязат адвокатите, свидетелите по делото, както и представителите на медиите.
Свидетелят Павел Стоянов не се яви на делото, за което му беше наложена глоба от 300 лева. Съдът заяви, че на следващото заседание по делото Стоянов ще бъде принудително доведен.

На днешното заседание бяха разпитани свидетелите Илиян Асенов, Борис Хаджиев, Владимир Попов и Веселина Динкова. От разпита на Илиян Асенов, стана ясно, че той е бивш служител на „Митница Русе“. Той обясни, че му е била предложена работа от дружеството „Ин-80”, като му е било обяснено, че той е щял да се занимава с някакви документи.

Разпитан бе свидетелят Владимир Попов. Към свидетеля беше зададен въпрос, дали, освен Янко Попов, познава някой друг от лицата, на който въпрос, на днешното заседание той отговори, че не познава никой. Прокуратурата откри несъответствие в показанията, тъй като, при предишния разпит, Попов е заявил, че периодично се е виждал с обвиняемия Мачрело Джотолов.

На разпита на свидетеля Борис Хаджиев, се изясни, че въпросният свидетел е дал пари назаем на лицето Валери Николов. След като въпросното лице не е върнало парите на Хаджиев, той е чул от познат, че имало фирма, която събирала заеми и задължения. На въпрос от прокуратурата, дали е имало разговори между Хаджиев и дружеството, след като са му били върнати парите, Хаджиев отговори, че не е имало някакви по-специални разговори, освен това, че му е било казано, че е нямало никакъв проблем при взимането на дълга.

Свидетелката Веселина Динкова е извършвала счетоводни дейности в дружеството „Ин-80”. От нейния разпит стана ясно, че тя е сключила трудов договор с фирмата през 2009 година, но през 2007 година е била помолена за помощ от Джотолов за друг отчет. Тя обясни, че в дружеството се е занимавала със счетоводни дейности. Към нея беше отправен въпрос, дали се е занимавала с банковите сметки на дружеството, за което тя обясни, че през 2009 година е била открита банкова сметка, а нейните функции били - да следи кога, по дадената сметка, се извършват постъпления. В отчетите на дружеството, според показанията й, се разбира, че дружеството е имало разходи за телефони, заплати, като тя обясни, че не може да си спомни на каква сума възлизат разходите, но това което е направило впечатление, че приходите са на стойност нула лв.

Към свидетелката Динкова, беше зададе въпрос от обвиняемия Марчело Джотолов, по повод отношението на Теменужка Кайлитска, спрямо него. На този въпрос свидетелката отговори, че въпросната Теменужка е била с добро отношение, и е харесвала подсъдимия Мачрело Джотолов. Кайлитска е основна свидетелка по делото. В нейни показания тя е казвала, че е прехвърлила 51% от собствеността на таксиметровата си компания „Такси С Експрес” на един от най-близките хора на Петров – Марчело Джотолов, като в показанията си обяснява, че това станало под натиск.

Следващото дело е насрочено за 26 май, от 9.30 часа, като делото ще се гледа от 29 състав на Софийски градски съд.

Обвиненията срещу подсъдимите Алексей Петров, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки, или извлича облаги. На предишното заседание съдът разреши на Алексей Петров да напусне Република България и поради наличие на хронично заболяване - да замине за Австрия за периода 15 април - 31 май, с изключение на датите 19 и 26 май, като остави без уважение искането на Алексей Петров да напуска България в периода 1 юни – 1 август 2014 г. Съдът разреши и на Марчело Джотолов да напусне България и да замине за Лондон, Великобритания, поради наличие на служебен ангажимент от 5 май до 16 май включително.