Родителите на изчезналите в Джендема трима студенти посрещнаха на нокти журналисти. Крайно недружелюбно те заявиха, че ако бъдат снимани, медиите ще бъдат съдени. Казаха, че са просто познати на Виктор от Стара Загора, на Христо и Веселин от Велико Търново.
Те реагират много гневно и срещу спасителите, които вече трети ден издирват неуморно студентите. Според тях нищо не се правило, защото се чакало разрешение от държавата. Очевидец каза, че сутринта едната майка е настоявала в диренето да се включат пенсионери и ловци. Това обаче е невъзможно предвид алпийския терен, осеян с пещери и опасности, в който се намират момчетата.

Родителите смятат още, че мобилният оператор не си е свършил работата, след като не може да засече точното местонахождение на младежите. Издирването продължава. Няма следа от тримата. Спасителите се надяват момчетата да се покажат, да запалят огън, да дадат някакъв знак къде се намират.

В събота вечер спасителни отряди бяха вдигнати на крак, след като стана ясно, че тримата студенти са се изгубили по пътя за хижа „Рай”, където имали резервация да нощуват. Те са вървели 11 часа от местността „Паниците” в грешна посока. Едва след това са поискали помощ. Колата им „Фолксваген Поло” е паркирана тук. В нея през прозорците се виждат оставени раници и якета, които подсказват, че те са тръгнали съвсем неподготвени по чукарите.