Движението по ГП Е-79 на изхода на Благоевград в посока Дупница и София се "затапи" заради катастрофа.

Пътният инцидент стана в 17.20 часа в м. Антените на 5 км след Благоевград в посока Дупница. Товарен мерцедес от типа "Пътна помощ", превозващ на платформата си каравана, удари отзад Сеат с пернишка регистрация. При удара е пострадала леко една жена, която в момента се преглежда в болницата в Благоевград. Въпреки, че автомобилите бяха отбити срещу пункта за контрол на КАТ, въпреки двулентовия еднопосочен път, се образува тапа. При Антените движението става двупосочно в една лента. При интензивен трафик тук често се образува такава тапа. Бавно тя се освобождава, но движението е затруднено.

В 16 часа пък се образува друга тапа при Симитли след верижна катастрофа на три автомобила. Тя стана на изхода на Симитли в посока Благоевград срещу рудник "Ораново". При нея пострада леко момиченце на 5 години, което е с травма на главата и съмнение за счупен нос. И неговото състояние се уточнява.

След тройната верижна катастрофа движещите се в посока Благоевград и София автомобили пълзяха с 30-40 км/час до входа на Благоевград, "Тапата се разсея едва при жк "Струмско", където движението става еднопосочно в две ленти.