62-годишна жена с български произход е починала, след като е била ударена от кола в американския град Сан Диего, съобщава Ен Би Си. Проф. Анушка Михайлова е служител на Департамента за биоинженеринг в Калифорнийския университет в Сан Диего и е работила по проект за създаване на изкуствено сърце. Според сина на жертвата – Боян Спасов, жената е била ударена от кола, която не е спряла след инцидента.
Катастрофата се е случила, докато Анушка и нейният съпруг са отивали в любимия си ресторант. По думите на сина й, тя починала в ръцете на обичния си съпруг. „Баща ми искаше да ни закара, но тя каза: „Не, трябва да походим“, разказа младежът.

Според полицията, колата внезапно изскочила на бордюра, блъснала Михайлова, и избягала. „Те отнеха партньора в живота на баща ми и избягаха. Това са страхливци“, възкликва Боян. Той има само едно послание към шофьора на колата убиец: „Предай се!“. Заподозреният е карал сребриста „Тойота“ от 1985 година с ударена предна част и липсващо странично огледало.

Боян описва майка си като много енергичен човек, който обиква всеки, с който се запознае. „Иска ми се да бяхме прекарали повече време, да оставим настрана малките неща. Семейството ни е малко. Сега сме само аз и баща ми“, разказва младежът. „само напишете името й в Гугъл и ще видите колко добро е направила. Обичаше работата си, обичаше хората, с които работеше, обичаше Университета на Сан Диего“, допълва той.