Трупът, който изплува от морето и за който се предполага, че е на изчезналата на 15 април медицинска сестра Валя Иванова, както вече съобщи БЛИЦ, бе откаран тази сутрин за аутопсия. Едни от белезите, по които ще разпознават дали оглозганото от риби и птици тяло е нейното са следи от татуировка на пеперуда и пиърсинг на устната.
"За нас на 90% е сигурно, че е на изчезналата медицинска сестра, но все пак трябва да се изчакат необходимите експертизи. Смятаме, че всичко съвпада", е заявил пред журналисти преди началото на аутопсията шефът на ОД на МВР комисар Милен Димитров.

Няма следи от насилие по тялото на удавеното момиче, което бе открито на вълнолома в Бургас снощи, се е разбрало при приключилата аутопсията на трупа. Според съдебните медици тялото е силно разложено, но не е разчленено и по него няма следи от насилие.

Видно е, че става дума за младо момиче, пасващо на нейните характеристики, но докато не излезе ДНК пробата не може да се каже категорично.

По-късно се очаква да бъде изяснено със стопроцентовата категоричност дали тялото е на красивата Валентина.

Изхвърленото от морето тяло е оглозгано от птици и риби, казаха очевидци. Направени са снимки от МВР и приятеля на Валя - полицаят Валентин, е бил извикан във Второ РПУ да я разпознае. Комисар Димитров обаче не каза какво е коментирал приятелят на Валя. По думите му в момента полицаят бил извън града и го чакали да пристигне да види снимките късно през нощта.