56-годишна българка с инициали Нора. М.Ш. загина тази сутрин при жестока катастрофа в съседна Сърбия. Инцидентът стана на магистралата Белград-Ниш, недалеч от Михайловац, около 9 часа българско време.

Българката е пътувала в микробус и след удара в мантинелата автомобилът се е преобърнал, а нашата сънародничка е излетяла от купето и загинала на място. Според сръбската полиция кървавият инцидент е станал поради висока скорост.

Други трима души - двама родители и техният син са с тежки наранявания. Те са настанени за лечение в спешния център в сръбската столица - Белград. Детето е с най-тежки наранявания. Други трима, които също са ранени при инцидента, са настанени в болницата в град Смедерево. Разследващият съдебен инспектор съобщи, че ранените не са роднини. Според него става въпрос за пътнически микробус, който е потеглил от Белгия и взел пътници и от Германия за България,

Микробусът е с български регистрационни номера. Мястото, където стана катастрофата местните хора наричат "турският завой" поради честите инциденти с турски коли и тирове.