Исторически доказано е, че без саможертвата на антифашистите България нямаше да отстои своята чест и териториалната си цялост след Втората световна война.

Това каза лидерът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев на традиционния деветосептемврийски събор на левицата от Пловдив и областта Копривките, съобщиха от БСП.

Над 5000 социалисти и симпатизанти го посрещнаха радостно на т. н. малка Бузлуджа и често аплодираха думите му. В словото си той припомни приоритетните предизборни ангажименти на БСП и отчете, че те вече се изпълняват от кабинета. Ние даваме не само подкрепа на правителството, но имаме и изисквания, посочи Станишев.

На хората той заръча да бъдат взискателни към народните представители, които са изпратили в парламента. С актуализацията на бюджета ние имахме една цел – промяна и отхвърляне на възприетата безумна политика на жестоки рестрикции, обясни Станишев. Той каза още, че очакванията на БСП са кабинетът да продължи със социалните си ангажименти и чрез бюджет 2014, като изведе още два приоритета – възраждане на икономиката и държавността. БСП няма да позволи запазване на статуквото, защо България не е на 5-10 % от българите, заяви Станишев и поясни, че за промяната са нужни убеденост, самочувствие, сила, последователност и характер. Имаме ли ги, попита лидерът на социалистите, а хилядите в местността Копривките отговориха: Да! Победа! БСП!

Сергей Станишев не пропусна да коментира протестите, които по думите му вече имат нови лица – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Според него за обществото е кристално ясно кой стои зад антиправителствените демонстрации. Ние обаче имаме амбицията да покажем, че България може да се управлява по друг начин, защото коя е партията на хората, попита Станишев, а хората му отговориха мощно и убедено: БСП!