Над страната ще преобладава слънчево време. Още преди обяд от запад на изток ще се появи разкъсана висока и средна облачност, която привечер ще се увеличи, съобщиха от НИМХ.

През нощта срещу вторник на отделни места в северозападната част от страната слабо ще превали. В Дунавската равнина и източните райони вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще остане слаб. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°.

Над планините облачността ще се увеличи. Ще бъде предимно висока и средна, по-плътна по-късно през деня над планинските масиви от Западна България. По най-високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, умерен, а в по-ниските ще бъде временно от югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с повече облачност сутринта по южното крайбрежие. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност. През втората половина от деня вятърът ще бъде от югоизток, предимно слаб. Дневните температури ще са малко по-ниски от тези във вътрешността на страната. Максималните по крайбрежието ще бъдат до 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.