Словакия грабна златните медали на 12-то Световно първенство по улов на хищна риба от брега. Домакин на събитието беше река Чая в района на село Бачково. Втори остана отборът на Италия, а трети се наредиха състезателите от Хърватия.

Българският отбор се класира на 5-то място. Днес вместо Евгени Бон в сектор B стартира резервата Димитър Терзиев. Тодор Костадинов беше в сектор А, а Любо Бояджиев и Георги Гетов съответно в D и C. Родните състезатели стартираха добре и се представиха силно в първите маншове. Така успяха да се поздравят с престижното 5-то място в надпреварата. Липсата на късмет ги спря за по-челно класиране.

Шампионите от Словакия споделиха, че са много доволни от турнира и с удоволствие пак биха се върнали в България. Класиране по държави: 1. Словакия, 2. Италия, 3. Хърватия, 4. Русия, 5. България, 6. Босна и Херцеговина, 7. Украйна, 8. Румъния, 9. Полша, 10. Латвия, 11. Чехия, 12. Беларус, 13. Франция, 14. Молдова, 15. Ирландия, 16. Португалия, 17. Монголия.

В индивидуалното класиране победител стана словакът Мартин Форбак, а втори и трети се наредиха Андреа Феро от Италия и световният шампион Александър Воробьов от Русия. От българските състезатели най-добре се представи Георги Гетов, който зае 11-та позиция. Тодор Костадинов се нареди 15-ти, Любо Бояджиев – 29-ти, а Евгени Бон и Димитър Терзиев 63-ти и 65-ти.

Президентът на международната федерация по риболов Уго Клаудио Матеоли, който беше специален гост на турнира, връчи отличията на състезателите и заяви: "Искам да поздравя България за отличното състезание, което се получи. За пореден път доказахте, че знаете как да организирате толкова големи форуми. Надявам се по-често да гостувам в страната ви".

Председателят на БФРС Георги Михайлов също сподели, че е изключително доволен от надпреварата и поздрави всички участници, които 2 дни се бориха за отличията. Така родните състезатели оставиха много добри впечатления и затвърдиха тезата, че България е водеща сила в спортния риболов.