Пентагонът подготвя по-продължителни и по-интензивни удари в Сирия от предвиденото - в продължение на три дни, съобщава "Лос Анджелис Таймс"

Според представител на Пентагона, цитиран от изданието, американските стратези отдават предпочитание на масиран удар с ракети, последван бързо от нападения на точно набелязани пропуснати или неунищожени цели след първоначалната атака.

Двама американски офицери заявили за вестника, че Белия дом поискал разширен списък от цели, за да включи много повече обекти от първоначалните около 50.

Специалистите искат да осигурят допълнителна огнева мощ, за да ударят разпръснатите сили на сирийския президент Башар Асад.

Плановиците на Пентагона предвиждат участието на бомбардировачи на ВВС, както и на петте американски разрушителя, въоръжени с ракети, които сега патрулират в източната част на Средиземно море, които да изстрелят крилати ракети и ракети въздух-земя, оставайки далеч от обсега на сирийската противовъздушна отбрана, се посочва в доклад.

Самолетоносачът "Нимиц" с неговия ескорт - един крайцер и четири разрушителя, намиращи се в Червено море - може да изстреля крилати ракети срещу Сирия.

Ще има много залпове и оценка на свършеното след всеки удар, но всичко ограничено в 72 часа и ясна картина, когато свършим - заявил за вестника офицер, запознат с военните планове.