Ударно и с двойна доза забавление ще стартира вторият сезон на музикално шоу №1 в света X Factor. Утре, 9-ти септември, точно в 21.00 ч., двучасово шоу ще постави началото на голямата музикална надпревара.

Освен изключително оспорвана, още в първите два епизода тя обещава да бъде и изключително изненадваща и колоритна. Как звучи Том Джоунс, изпят от... комбайнер, и защо за него "работата на нивата е песен", но да пее на сцената на X Factor - една от най-големите му мечти? Възможно ли е изпълнение на Азис да бъде представено като "социално" и как ще реагира журито на подобна провокация? Нестандартни и непредвидими, част от претендентите ще впечатлят и с особен чар, и то отново в двойна доза - близначки-фотомодели ще докажат, че красотата... и музиката определено могат да спасят света.

И още - най-възрастната (73 г.) и най-младата участничка (15 г.), новата "рок мацка" на България, скрита под странен поп-фолк стайлинг... Николай Михайлов, но не футболистът, а депутат от РЗС, в изпълнение на Васил Найденов и дори двама холивудски герои - Супермен и Батман, ще долетят на сцената на X Factor.

Трудни решения и моменти предстоят и за журито - кандидат почти ще скара Мария Илиева и Заки, а друг ще покаже, че четирима утвърдени музиканти могат да бъдат на коренно противоположни мнения, вариращи от "кич" до "удоволствие".

Алекс Раева го определя като "триумф на таланти", Мария Илиева - като "музикална революция". А X Factor е и двете, дори много повече.