Все повече граждани звънят на телефон 112, за да съобщят, че са станали свидетели на НЛО. Куриозната практика зачестила, след като голяма част от хората са видели модерните за това лято китайски фенери, пише вестник "Телеграф".
Гражданите редовно бъркали летящите запалени фенери с НЛО.
В България има над 10 организации, които се занимават с извънземни прояви. Сигнали за гости от Космоса се приемат съвсем сериозно от асоциация "Феномени".
"Почти ежедневно ни звънят. Имаме обаждания от цялата страна", заяви Ценко Симеонов от организацията. По думите му най-често представители на чужди раси се явявали край София, Пловдив, Троян, Асеновград, Бургас.
Над 50 извънземни цивилизации имат свои представители на Земята, като някои от тях са се появявали и в България, твърдят от "Феномени". Симеонов разказа как негов приятел му показал видеозапис на телефона на жена си, на който се виждат странни същества. Те обикаляли хола им. Съпругата му била седнала на фотьойла и четяла нещо, когато в стаята влезли неканените гости. Минали покрай нея и влезли в детската стая. "След това се наложи хората да водят детето си на баячка, защото се беше уплашило", допълва Симеонов. Според него с извънземните трябва да се внимава, тъй като сред тях има добри и лоши.
Напоследък посещенията на извънземни зачестили, защото планетата ни била изправена пред сериозни заплахи. "Опитват се да ни помогнат", убеден е Стамен Стаменов, друг член на асоциация "Феномени". Пришълците следели изкъсо геофизичните изменения, промените в магнитното поле и климатичните аномалии на Земята.