"Фортисимо фест" и турнето "Музика под звездите" буквално взривиха площада в Русе.

Близо 2000 души се събраха на открито, за да се насладят на изпълненията на Русенска филхармония под диригентството на Максим Ешкенази и на любимеца си, родения в Русе виртуозен цигулар Светлин Русев.

Още първото произведение от програмата, която бе представена от Максим Ешкенази, вдигна градуса на настроението. След популярната Увертюра към "Руслан и Людмила" от Глинка на сцената излезе Светлин Русев, който намери време между ангажиментите си в Париж и Сеул като концертмайстор да се завърне в родния си град и да участва във "Фортисимо фест". Цигуларят изпълни "Рондо капричиозо" от Сен Санс, хвърляйки във възторг многобройните зрители.

В класическата част на програмата последваха също толкова обичани творби – "Танц със саби" от Хачатурян, Унгарски танц N5 от Брамс, в който се включи и публиката, и "Хоро стакато" от Динику-Владигеров.

Втората част на концерта бе посветена на фолклора, преплетен в класика, където написаните от гъдуларя Георги Андреев произведения са създадени специално за "Фортисимо фест". Много емоции предизвика изпълнението на солистката в ансамбъл "Филип Кутев" Нели Андреева, които представи заедно със Светлин Русев пиесата "Евридика". На сцената излязоха още малкият гайдар Петър Бодуров и самият Георги Андреев с гъдулката си.

Накрая бе оставена филмовата музика, където прозвуча саундтракът към "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Закуска в Тифани", "Супермен", "Карибски пирати". Светлин Русев изсвири вдъхновено музиката към филма "Усещане за жена", след което бе извикан на бис. Финалът бе невероятно ефектен – докато звучеше саундтракът на "Междузвездни войни", от небето и от сцената хвърчаха звездни фойерверки, които докараха публиката до истински възторг. По време на концерта стана известна и една добра новина – от тази година образователната поредица за деца "Фортисимо фамилия" ще гостува и в Русенска опера.