„Честито, вие печелите награда 500 лв. и плазмен телевизор Самсунг за повече информация се обадете на 0894982774.“ ТЕХНОПОЛИС. Есемес с такъв текст са получили десетки пловдивчани. Не е ясно колко от тях са се вързали на поредната измамна схема, съобщава "Марица"
„Получих съобщението и веднага разбрах, че е уловка. Звъннах от друг телефон и започнах да разпитвам за какво става дума. Обади се мъжки глас, който обясни, че изборът за печелившия номер е направен „чрез компютър“. Парите и телевизорът можели да се получат само в София, можело да пристигнат и на адрес по куриер.

„Представителят на фирмата“ бе видимо раздразнен от въпросите ми защо е избран този начин на доставка, когато в града има магазин на фирмата, и така и не даде смислен отговор. „Не ви питам дали ви харесва. Това са начините да си получите наградата“, отвърнал троснато той, разказва Валентин Рашев.

След това разяснил, че за да се изпратят парите и телевизорът, е необходимо печелившият да закупи два ваучера за телефон за по 10 лв. на „Глобул“ и да продиктува номерата по телефона. Това обаче трябвало да стане по най-бързия начин, защото куриерът не можел да чака повече от 30 минути. Малко по-късно номерът, от който бил изпратен есемеса, бил деактивиран.

От „Технополис“ са категорични, че нямат подобна промоция, а текущите промоции са обявени в магазините на веригата и на сайта им. Подобна измама действа от три години. С приближаването на световното по футбол обаче измамниците отново са се активизирали, предполагат от полицията.