25-годишният мъж от търговищкия квартал „Въбел“ си е признал всичко за жестокото престъпление.

След сериозни разследвания и със съдействието на всички институции на МВР, органите на реда от Търговище са стигнали до извършителя на изключително жестоко убийство на възрастна жена. Разследващите органи са установили, че 25-годишният мъж я е пребил зверски и след това е подпалил изтерзаното й тяло.
Като изключително тежък случай определи убийството инспектор Пламен Замбев – началник на Криминална полиция в ОД на МВР – Търговище.

Убиецът е задържан. Поискана му е постоянна мярка за задържане пред Окръжен съд - Търговище. По-късно днес да бъде повдигнато обвинение на 25-годишния ром, съобщава targovishtebg.com.

Той е нанесъл множество удари с твърд предмет, като по тялото на починалата има и следи от намушквания. Извършителят е направил пълни самопризнания. Убиецът е криминално проявен. Преди години, когато е бил непълнолетен, има регистрация за кражба на автомобил, който също е бил подпален, след като е бил изоставен.

Убийството стана на 18 август, около 4 часа сутринта. 25-годишен мъж от квартал “Въбел”, връщайки се от Търговище, където посетил питейно заведение, решил да извърши кражба на метални предмети от двора на възрастната жена. Тя обаче го чула и двамата се спречкали. Младият мъж нанася жесток побой над жената, в последствие на които жената умира. За да прикрие следите си той струпал върху трупа й дрехи и ги подпалил. През цялото време внукът на възрастната жена, който живеел при нея, спял в къщата и едва на сутринта усетил дима от тлеещото тяло на баба си. Трупът на жената е бил частично обгорял.