112 състезатели от 23 страни стартираха в Деветото открито първенство на България по голф за аматьори, което се провежда в три кръга от 5 до 7 септември в Голф клуб "Правец".

Участниците са разделени в три категории – мъже, жени и ветерани, както и в отделни дивизии според хендикапа – Шампионатна и Плейт. Откритият шампионат на България привлича все повече силни голфъри от цял свят. Тази година сред участниците са миналогодишните шампиони при жените и при ветераните Ксения Ишкова и Джими Ригсби, както и други традиционно силни състезатели от Турция, Русия, Германия, Великобритания и Австрия.

Турнирът се провежда с подкрепата на Банка Пиреос България, която от години неизменно участва в организирането на най-значимите прояви на Българската голф асоциация.

Сред спонсорите на шампионата е и фармацевтичната компания "Либра ЕАД", за която това е първо участие в голф турнир у нас.

След първия ден в дивизията на ветераните поведе холандецът Петер Марзден със 74 удара – два над пара на игрището. Впечатляващи резултати бяха постигнати в шампионатната дивизия при мъжете, където двама състезатели – сърбинът Чедомир Илич и австриецът Александър Клеш записаха резултати от по 68 удара – четири под пара.