Големият британски музикант Елтън Джон призна, че е бил на косъм от смъртта.
Въпреки успешната операция на апендикса, която претърпя през месец август и неотдавнашното си завръщане на сцената, изпълнителят сподели пред журналисти, че състоянието му е било доста по-тежко, отколкото е било описано в медиите, съобщава Entertainment Wise.
Заради предстоящата хирургична интервенция звездата бе принудена да отмени редица свои изяви. След като напусна болницата, той призна, че едва не е умрял на операционната маса. Причина за влошаването на състоянието му станала преумората, резултат на свръхнатоварения му график.
"Знаех, че съм болен, но нямах и понятие, че това нещо може да стане толкова опасно за мен. Казаха ми го след щателно изследване, направено след девет концерта, 24 полета и спорт. Лесно можех да умра", признава музикантът.
По думите му, тази новината е станал за него нещо като знак отгоре .
"Когато операцията приключи, си помислих: Защо, по дяволите, се поставям на подобни изпитания. Аз съм суеверен и не съм на 36, а на 66 години. Нямам нужда да правя толкова много концерти. Пари не ми трябват. Искам да поставя още един мюзикъл на Бродуей и да прекарвам повече време с децата си. Всичко останало няма значение", призна певецът.