Най-новото попълнение в състава на баскетболните шампионки на България „Дунав 8806“ – Жаклин Златанова, вече успя да направи 6 тренировки на русенски терен. Тя е на индивидуален режим, тъй като възстановява спортната си форма. През октомври 2012 г., по време на тренировка на испанския отбор „Ривас Екополис“, Жаклин получи сериозна контузия - частично разкъсване на ахилеса. През март тази година тя претърпя втора операция на ахилеса и пропусна края на миналия сезон, както и евроквалификациите под ръководството на Божков.
Една от най-талантливите български баскетболистки я нарече старши-треньорът преди няколко дни и сподели, че е доволен от подписания договор. Жаклин, от своя страна, изрази благодарности към Божков за търпението и подкрепата, защото той й подава ръка в деликатен за нея момент.
Високата 190 сантиметра Златанова работи с физиотерапевта на отбора Петя Георгиева и няма търпение да играе за легендарната агитка на „Дунав 8806“. Жаклин сподели, че се чувства прекрасно в Русе, а момичетата и клубното ръководство много й помагат за бързата адаптация. 
Чуйте какво още каза Жаклин Златанова: