Една от най-големите български футболни звезди – Стилиян Петров, даде ексклузивно интервю пред журналиста от БНТ Люба Пашова, минути преди да замине за благотворителния бенефис. Звездата на националния отбор прие в дома си в Бирмингам екипа на националната телевизия, за да разкаже как се подготвя за събитието в негова чест.
„Любовта на феновете ме спаси”, сподели Стилиян пред камерата на БНТ, а цялото интервю зрителите ще могат да видят тази неделя в предаването „Спортна треска” от 17.30ч. по БНТ1 и БНТ2.
В най-големия шотландски град тази неделя, 8 септември, бенефиса на Стилиян ще уважат известни личности от света на футбола като Джон Тери, Робер Пирес, Рой Кийн и Хенрик Ларсон, както и българите Димитър Бербатов, Мартин Петров, Христо Йовов, Мариян Христов и Радостин Кишишев. Сред гостите се очаква да има известни актьори и певци.
Стилиян, който се бори с коварната левкемия вече година и половина, разказа пред камерата на БНТ за организацията на големия мач, с голяма част от подготовката на който се е заел лично. Футболистът сподели, че оценява невероятната подкрепа, която получава от Селтик, въпреки че има известни затруднения около участието на някои футболисти заради ангажираността им в клубовете, където играят.
Българинът изказа огромната си благодарност към всички свои приятели, които са били неизменно до него в борбата с левкемията.  „Бербатов, Йовов, Кишишев, Мартин Петров, Георги Пеев - това бяха хората, които подържаха всекидневна връзка с мен, бяха до мен постоянно.” Стилиян Петров не е забравен и от феновете си -  в Бирмингам той е техен любимец.
Авторката на интервюто със Стилиян Люба Пашова разказа и за друго българско участие на Острова, за което зрителите на БНТ ще научат тази вечер в централната емисия „ По света и у нас”. Главен герой в него е известната ни музикантка Веселина Чакърова, която дублира номинираната два пъти за Оскар австралийска актриса Наоми Уотс. Уотс играе главната роля в едноименния филм за принцеса Даяна и е записала и музиката към него. Световната премиера на дълго чаканата лента „Даяна” е тази вечер от 19.00ч. британско време в култовото кино „Одеон”.