Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен. Инцидентът стана около 13,00 часа.
В шуменската болница са откарани четирима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки.

Всички са живи. Най-сериозно е пострадала Гергана Найденова от София – съдия на състезанието. Другите – двама мъже и жена, са в добро състояние, но в лек шок.

Съдийката е с обгаряния в дясната част по тялото. Мълнията е излязла през десния й крак, където има рана от изгаряне, казаха медици.

Свидетели разказаха, че когато започнало да вали повечето се скрили в колите си, но някои останали под дърветата, въпреки предупреждението, отправено от организаторите по високоговорителите.

Под дървото били четиримата пострадали и два коня. Когато паднала мълнията, всички изхвърчали на десетина метра. Конете само се уплашили. Първа помощ оказал медицинският екип, който е задължителен при такива състезания.

Международният турнир по конен спорт бе едно от съпътстващите мероприятия по честването на 150-годишнината на ДП "Кабиюк". Той започна в 10,00 часа и на мястото присъстваха стотици любители на конния спорт. Около 12,00 часа времето се развали и част от публиката си тръгна.