Непобеденият български боксьор Кубрат Пулев отвърна на Владимир Кличко. Преди дни украинецът нарече Кобрата "нов и недодялан" и заяви, че никой извън България не иска мач между двамата. Кличко обаче бе задължен да се бие с Пулев, като срещата се очаква да бъде на 6 септември в Хамбург.

"Думите на Кличко говорят за събрано в него напрежение. Явно е поизпуснал парата. Просто IBF ще го задължи да се бие с мен, това е. Мисля, че трудно ще избяга. Свикнал е с лесното и сега ще му дойде нанагорно. Последният му съперник Леапай беше абсолютно посредствен. Не мисля, че боксът има нужда от подобни мачове. Светът иска да гледа Кличко - Кубрат. Може да съм недодялан, но съм българин, а ние сме замесени от друго тесто", заяви Пулев пред "Меридиан Уикенд".

"Имам респект от Кличко, но не и страх. Това е бокс и всичко е възможно. Страхът съм го преодолял още в началните години в аматьорския бокс. После с опита и мачовете съм придобил и самочувствие. Изпитвам силно желание за игра, за бой и за победа... Трябва обаче доста да се потрудя срещу Владимир, да работя много и затова съм в залата. Кличко има доста силни страни и затова е на върха 10 години. Но пък има и слаби страни, които ние виждаме, и смятам да се възползвам от тях.

Мисля да нанеса четвърта загуба на Кличко. Интересното при него е, че досега той не вземаше реванши за загубите си. Всичките ги взимаше брат му Виталий. Това показва, че той има някаква бариера срещу човек, който го е побеждавал. Аз смятам, че ако си реален световен шампион, би трябвало, ако загубиш, след това да вземеш реванш", допълни Кобрата.

"Нашата. българската школа е по-странна. Като прибавим и нещо от немската се получава жестока сплав. С нея смятам да изненадам Кличко", завърши Кубрат Пулев.