Сузана Ригачи ще бъде част от първия концерт на легендарния италиански композитор и диригент Енио Мориконе в България, който ще се състои на 10 декември 2013 г. в зала Арена Армеец в София от 20:00 часа, съобщиха организаторите.

Едва ли има киноман, който да не е чувал музиката на една безспорна класика – уестърна "Добрият, лошият и злият", обявена за най-разпознаваемата филмова мелодия в света. Вълнуващият глас зад тази, както и редица други композиции на легендарния италиански композитор и диригент Енио Мориконе, се казва Сузана Ригачи.

Тя е всепризнат талант, изявявал се на оперни сцени от класата на Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Teatro alla Scala, Arena di Verona. На 10-ти декември 2013 г. в Арена Армеец, София, българската публика ще има възможността да се наслади на култовите композиции на Маестрото, огласяни от сопраното Сузана Ригачи.

Родената в Швеция певица започва своята кариера със спечелването на конкурса "Мария Калас", организиран от Италианското радио и телевизия. Името й се прочува и с участието й в международно състезание в "Моцартеум" в Залцбург. Тя е вокален педагог на пет езика: италиански, френски, английски, немски, шведски, и също така води международни Майсторски класове и преподава камерна музика за певци в Консерваторията на Терни (Италия). От 2001 г. до днес тя е солов глас в концертите на Енио Мориконе. Последната й изява бе с Мориконе при завръщането му на Арена ди Верона преди седмица. Това е единадесетият пореден концерт на Маестрото на емблематичната локация след миналогодишния му юбилеен "10 години концертна дейност". Гост бе неповторимата Дулсе Понтеш, която внесе уникален акцент на изпълненията с оркестъра на RAI и симфоничния хор на Верона.

В София Мориконе ще бъде за първи път за коледен концерт заедно с 185 български музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ радио в Арена Армеец по покана на Ивент Зона. Заедно с него пристигат шестима италиански музиканти, сред които и самата Ригачи.

Концертът на Енио Мориконе в София ще се състои на 10 Декември, 2013г., в зала Арена Армеец от 20ч. Билети за събитието на промоционална цена може да намерите на: https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, http://ticketsbg.com/event.php?id=1045, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса "Кантус Фирмус" в зала "България"