Десет души са загинали, а над 70 са ранени при две експлозии в кенийската столица Найроби, предадоха световните агенции, които се позоваха на медицински източници от Кения. Много от пострадалите са в критично състояние и е възможно броят на жертвите да нарасне. Първата експлозия е избухнала в 14-местен минибус на градския транспорт, а втората на оживен пазар.
Взривовете са резултат от самоделни взривни устройства, хвърлени по мишените, съобщиха от кенийската полиция. Във връзка с атентатите е задържан един заподозрян. Все още никой не е поел отговорност за нападенията, но обикновено те са дело на сомалийските ислямисти от групировката "Ал Шабаб", като при атентат срещу търговски център през септември загинаха 67 души, припомнят агенциите.

Днешните експлозии избухнаха малко след като Кения разкритикува Великобритания, Съединените щати, Франция и Австралия, че са издали предупреждения към своите граждани да не пътуват в африканската страна и стотици туристи започнаха да напускат кенийските курорти.