Дженифър Лопес ще се завърне като съдия в новия сезон на музикалното състезание Америкън Айдъл срещу кокетната сума от 17,5 милиона долара.

"Водеха се усилени преговори за заплатата й, но в крайна сметка беше решено, че Дженифър ще печели 17,5 милиона долара в новия сезон на Айдъл. Това е голям удар за нея да получи такова огромно заплащане и смятам, че тя е щастлива от сумата. Тя е много по-голяма от 15-те милиона долара, които Бритни Спиърс получи като съдия в X Фактор", разкри запознат източник.

При първото си участие като жури в Америкън Айдъл през 2011 г. Джей Ло заработи само 12 милиона долара. За втория сезон заплатата й беше повишена до 15 милиона долара. Миналата година беше съобщено, че Дженифър поискала още 2 милиона долара, за да се завърне в третия си сезон в шоуто, но продуцентите отказали и тя си тръгна. Стивън Тайлър също напусна състезанието и двамата бяха заменени от Марая Кери, Ники Минаж и Кийт Ърбан.

Следващият сезон ще има само трима съдии, а не четирима както предишния сезон. Джей Ло ще е единствената жена, защото продуцентите искат са избегнат грозни спорове като тези между Марая Кери и Ники Минаж в последния издание на музикалното състезание.