Иван и Андрей продължават да работят в TV7. Новият им проект е музикалното риалити „Музикална академия“. Това обяви директорът на телевизията Николай Бареков.
Бареков похвали двамата водещи за успеха на работата им и по-специално „Къртицата“. „Тогава ние обявихме „Къртицата“ за най-мащабния риалити формат. Сега можем да кажем, че това ще бъде най-мащабното музикално риалити“, каза той за „Музикална академия“.

Андрей Арнаудов пък обясни, че по проекта е работено повече от 3 години. В него ще вземат участие някои от най-известните български изпълнители. „Само бройката на звездите, които ще видим в шоуто, е 17“, каза той. Сред тях са Георги Христов, Люси Дяковска, дует „Ритон“, Фънки и др.

Интрига се заплита около Катя и Здравко от „Ритон“. Докато нежната половинка от дуета ще бъде продуцент в предаването и ще напътства младите таланти, Здравко ще бъде в журито и ще трябва да ги критикува. Интересно е дали той ще посмее да разкритикува работата на половинката си. „Не мога да разбера защо трябва да е така. Едно нещо сам не мога да направя в този живот“, оплака се шеговито Здравко.

Андрей разкри още, че изпълнителите ще живеят там, където ще се провеждат и концертите.

Георги Христов сподели защо се е съгласил да участва в риалити, след като досега е отказвал. „Бях изключително щастлив, че ме поканиха точно за този формат, който е първи и уникален“. В предаването ще участват петима изпълнители от златното поколение, петима от новата генерация и петима напълно неизвестни. „На сцената място за сърдене няма. Може да спечели някой напълно неизвестен“, посочи той.

„През последната една година инвестирахме наистина много пари в телевизията. Всички пари, които инвестирахме в телевизия в последната една година, останаха в България и влязохме само в български проекти“, похвали се Николай Бареков. TV7 инвестира в четири ви сериала, ще участва и в създаването на игрални филми, за да подпомогне българското кино.

„Особено съм горд, че този формат ще лансира само и единствено българска музика. Няма да има никаква чалга, никакви попфолк ритми няма да се чуят в този формат. Всичко друго, но не и чалга“, поясни той.

Музикален продуцент на шоуто в Владимир Ампов-Графа.

Люси Дяковска, която ще бъде част от журито, пък е силно притеснена, че ще трябва да дава оценка на певци, от които се е учила на които е подражавала. Фънки няма такива скрупули. „Тежко им. Независимо, че са ми колеги, ако са скапаняци, ще ги ритаме. Няма да се правят никакви компромиси. По тоя начин мисля, че ще стане весело и интересно“.

Победителят ще се определи с гласуване на зрителите. Засега начина на гласуване се пази в тайна, като Андрей обеща, че има нововъведение. Предаването започва на 24 септември.