Миниатюрно копие на Библията, което е пътувало до Луната, се продаде за 75 000 долара. Тънката книжка е смятана за една от най-редките "книги" на Земята, след като е била пратена в орбита с "Аполо 13". Тя е и от малкото предмети, които два пъти са пращани в космоса.

Екземплярът, който може да се чете само с микроскоп, е една от 12-те пълни Библии пътували заедно с астронавта Едгар Мичъл на 5 февруари 1971 година на "Аполо 14".

Библията има 1,245 страници, а буквите се четат само с микроскоп, защото са големи 3.8 см. Аукционната къща „Heritage auction” е очаквала Библията да бъде продадена за около 60 000 долара, но сумата от 75 000 са надхвърлили очакванията им.

Историкът Майкъл Райли по-рано отбеляза, че останалите подобни екземпляри от Библията са в частни колекции и музейни сбирки. Той допълва, че „лунарната“ Библия е направена от екип, чиято цел е да направят до толкова малък размер, че тя да може да се вземе от астронавта. С помощта на специална технология, голямото копие на Библията е успяло да се стесни до миниатюрни размери.

Идеята на вземането на Библията в космоса е божиите думи да стигнат до луната. Търгът се е провел в Далас. Това, че е една от малкото предмети, които са имали възможност 2 пъти да излетят в Космоса, я прави изключително ценен предмет.