Това, което се твърди за организиране на национален протест от ГЕРБ, е несериозно, защото, ако беше така, щяха да бъдат много повече хората тук. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който излезе при протестиращите пред НС около обяд.

Който иска – нека да се присъедини към тези протести, но да се прави организационно – аз смятам, че бихме могли да направим много по-сериозна организация, ако ни обвиняват за такова нещо, продължи Цветанов. Има желаещи наши симпатизанти и членове, които искат да дойдат и под някаква форма са се организирали, смята той.

За мен е важно какво се генерира от всички тези протести, които са вече над 80 дни, трябва да се знае, че нашият лидер и партия ГЕРБ призовахме всички наши симпатизанти и членове на партията, които искат да бъдат солидарни с тези протести, да изразят своята гражданска позиция, защото всички български граждани имат гражданска позиция и няма как тя да бъде спирана, според Цветанов. Напрежението може да спре, когато се подаде оставка от правителството и съм убеден, че хората са изключително разумни и това, че има емоция в тях, че имат желание да изразяват гражданската си позиция, те не се възползваха, когато бяха премахнати тези заграждения, протестиращите останаха на мястото си, посочи в типичен словоред Цветанов.

Според него единственото решение е подаване на оставка и предсрочни избори. Тогава той смята, че обстановката ще се нормализира и държавата ще започне да върви по правилния път. Колкото по-бързо избори, толкова по-добре, повтори той. Това ще ограничи и ресурсите, които държавата трябва да заделя за извънредния труд на полицаите, блокирането на администрацията, невъзможността да се работи, допълни Цветанов.