Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман отряза мераците на Владимир Кличко (Укр) да се бие за титлата на организацията. Украинецът планираше да направи обединителен двубой за абсолютната световна корона срещу Бърмейн Стивърн, който наскоро спечели пояса на WBC.

В специално съобщение босът на организацията обяви, че Кличко ще трябва да почака, защото шампионът има да изпълнява задължение.

"Споразумението трябва да бъде уважавано“, написа Сюлейман. „Взехме решение на последната конвенция, че Дионтей Уайлдър е официалния претендент. Бърмейн Стивърн ще трябва да се бие първо с него!", уточни той.

Това означава, че Владимир Кличко е задължен да се бие с Кубрат Пулев на 6 септември в Хамбург.

38-годишният Кличко искаше да вземе овакантения от брат си Виталий шампионски колан в WBC, който се отказа заради политически ангажименти в Украйна.

Желанието на украинеца беше да обедини всички титли на водещите федерации, тъй като той притежава шампионските колани на IBF, WBO и WBA. IBF.

Владимир Кличко за последно е защитавал титлата си на IBF през юли 2012 година, което е преди доста време и трябва да се изправи срещу Кобрата.

33-годишният Пулев е номер 1 в световната ранглиста на IBF и затова е задължителен претендент за шампионския колан. Българинът има 20 победи в 20 мача на професионалния ринг.