"По време на мандата ми като министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет не са изплащани средства по проекта АЕЦ „Белене”, казва в свое изявление до медиите Асен Василев, служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма. Изявлението е разпратено от пиара на служебния кабинет Ивет Добромирова. "На 29 май в МИЕТ беше получена фактура за посочената от г-жа Капон сума. В тази връзка г-н Иво Лефтеров, който по това време беше изпълнителен директор на НЕК, разпореди юридическа проверка. Нямам представа как е протекла юридическата проверка и какви са резултатите от нея", казва още Василев.

По думите му, на 29 май в длъжност встъпва новият министър на МИЕТ Драгомир Стойнев.

По-рано днес на пресконференция на тема „Далаверата „Белене“ продължава – дела и документи“ бяха показани три фактури за извършени плащания от кабинета на Борисов и служебния кабинет на Марин Райков към консултанта по проекта „Уорли Парсънс“, въпреки решенията на Министерския съвет и на Народното събрание за спиране на АЕЦ „Белене“.

Плащанията са за над 7.5 млн. лева. и са извършени между септември 2012 г. и 29 май 2013 г.

В пресконференцията взеха участие председателите на инициативните комитети, които се обявиха срещу рестарта на проекта „Белене“ - Мария Капон, лидер на Единна народна партия, Иван Иванов от ДСБ и Петко Ковачев от „Зелените“.