Ключовият свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се появи в Съдебната палата доброволно, предаде БГНЕС.

На въпрос защо органите на властта на са го намерили в дома му той обясни, че сигурно е имал някакъв ангажимент. "На предишното заседание не дойдох защото ми се счупи колата, и на всеки който не вярва, дано му се счупи колата", подчерта Тодоров.

Той поясни, че е дошъл на днешното заседание, за да свидетелства, защото снощи съпругата му е получила призовката и той е разговарял с нея. Тодоров каза, че е дошъл сам в съда. "Както виждате идвам самичък, не ме водят. Разбрал съм от медиите, жена ми снощи са й дали призовка, така че смятам, че не това е темата в държавата", обяви свидетелят.

Припомня, че по-рано днес Тодоров бе обявен за общодържавно издирване, защото не е бил открит в дома му.

Бившият директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров на два пъти не се отзовава на призовките на съда. На предишното дело бе решено да бъде доведен принудително и да бъде глобен с 300 лв.

Разпитът на бившия ръководител на БОП - Велико Търново бе поискан на последното заседание от защитата на Цветанов. От искането на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков тогава стана ясно, че Тодоров ще бъде питан дали се е познавал с Цветанов. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов.