Ограничения в пътния трафик в Слънчев бряг влизат сила от 1 юни. И през това лято бариери няма да има, но контролен режим ще се осъществява. Целта е да не се допуснат опасни и шумни превозни средства и товарни машини по пешеходните зони.

Наложена е забрана за паркиране на автомобили по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. То ще се извършва на обособените паркинги или в зоните за почасовото паркиране.

Максималната скорост за движение по алеите и улиците в Слънчев бряг ще бъде 40 км/ч. Забранено ще бъде движението на всички видове АТВ, мотопеди и мотоциклети без полицейска регистрация. Основната цел е да не се смущава пълноценният отдих на чуждите и наши граждани в курорта.

С разрешение от кмета на община Несебър в комплекса право да обслужват летовниците ще имат 200 таксита. Те могат да работят на територията на курорта, само ако имат стикер или удостоверение, издадени от дружеството. Ако нямат необходимия документ, могат да влизат в комплекса единствено с пътници, а разрешения им престой е 15 минути. Така се решава един от най-сериозните отрицателни проблеми за туристите с измамите на нелегални и нерегламентирани таксита.

Достъпът на превозни средства, които зареждат търговски обекти в Слънчев бряг, също е ограничен. Той ще се извършва от 09:00 до 16:30 ч. през деня и от 01:00 до 07:00 ч. през нощта.

Правилата за движение са съобразени изцяло с изискванията и навиците на гостите, почиващи в курорта и осигуряват спокойствие на летовниците, съобщават от „Слънчев бряг“ АД.

Наред с ограничения автомобилен трафик, акционерното дружество определя и точния брой на атракционните превозни средства. Въвежда се строг контрол за организаторите на обиколките по заведения - т.нар. „Bar crawl”. Те ще трябва да имат задължително лиценз за туроператорска дейност, както и да оповестят предварително маршрута, по който ще се движи групата.

На територията на Слънчев бряг изток е въведено пълно видеонаблюдение, което работи през целия туристически сезон.